Свічки - невід’ємна частина нашого сучасного життя, як зі сторони естетичної, ольфакторої так і практичної.  Знайти їх можна буквально у будь-якому магазині. Однак не слід забувати, що саме означає “хороша свічка” - це дороге задоволення та унікальні матеріали, високоякісні ингредієнти та єксклюзивні парфумерні композиції, які створять вам настрій та домашній затишок.

 

 Розповідаємо, як правильно вибирати, палити та зберігати свічки для дому, щоб вони радували вас якнайдовше:

 

ОБИРАЄМО СВІЧКУ


По перше, необхідно обрати кімнату, де ви плануєте запалювати та ставити свічку. Чим менша площа приміщення, тим менш голоснішим повинен бути аромат. Понад то, треба враховувати специфіку кожної окремої кімнати. Аромати для спальні будуть недоречно звучати у вітальні або ванній кімнаті, і навпаки. Так само, обираємо і об’єм бажаної свічки, в залежності від площі.

Найважливіше обрати саме ваш аромат, адже він буде зустрічати вас вдома або на роботі кожного дня. Наприклад, готуючись до сну, краще насолодитись трохи солодкими і спокійними композиціями, а ранковий душ буде приємніше приймати в оточенні ароматів м’яти та лемонграсу, для швидкого пробудження.

Пора року також грає свою роль: взимку найкраще насичувати будинок ароматом кориці, цитрусових чи кедра, весняно-літня атмосфера відмінно розкривається під аккомпанемент свіжих квіткових ароматів чи запахів дощового лісу. Але звичайно, усі ми розуміємо, що це максимально індивідуально!

 

МИСТЕЦТВО ЗАПАЛЮВАННЯ

 

Як тільки ми обрали ідеальне та безпечне місце для нашої свічки, необхідно дотримуватись декількох правил, аби подовжити задоволення від використання свічки.

  1. ПЕРЕД ЗАПАЛЮВАННЯМ: для забезчечення оптимальної якості горіння рекомендовано обережно обрізати ґніт до максимальної висоти 0,5 см. В ідеальному варіанти, коротити ґніт на пару міліметрів потрібно перед кожним запалюванням. Це захистить не лише аромат свічки, а й стане гарантією вашої пожежної безпеки, не даючи полум<ю підніматися надто високо.

pastedGraphic_2.png

  1. ПІДЧАС ГОРІННЯ: Як тільки ви вперше запалили свічку, дайте їй восковій поверхності повністю розплавитися, щоб надалі процес горіння був рівномірним. Ніколи не перевищуйте 1 – 2 год горіння, коли вля поверхня вже рідка. Свічка, яка горить надто довго, може перегрітися та призвести до займання. 

pastedGraphic_3.png

  1. ПІСЛЯ ГОРІННЯ: Перш ніж віск повністю затвердіє, перемістіть ґніт вертикальне положення. Регулярно чистіть внутрішню частину свічки, щоб уникнути появи нагару.

pastedGraphic_4.png

 

ЗБЕРІГАННЯ ПАРФУМОВАНИХ СВІЧОК

Вибираючи якісні та нішеві парфумовані свічки, необхідно дотримуватись певних правил використання для збереження композиції аромату та якості. Парфумовані свічки необхідно зберігати у захищенному від прямих сонячних променів місці та оптимальній температурі (яка е буде перегрівати воск), а також використовувати кришечку для накриття та захисту свічки вид пилу, аби не було неприємних ароматів під час горіння.  

Пам’ятайте, що парфумовані свічки не мають нічого спільного зі свічками на святкових тортах, тому й задувати їх із зявзятісю не варто. Та й загалом, ароматичні свічки не рекомендується задувати, адже в такому разі, при наступному використанні, ви одразу відчуєте запах горілого ґнота. Краще накрийте свічку спеціальною кришечкою або снаффером: без кисню вона безболісно згасне сама за лічені секунди.

 

Обирайте для себе якісні свічки, які з першої хвилини горіння зможуть відтворити бажаний аромат і огорнути Вас естетичними та парфумерними чарами вже після першого використання. BAOBAB COLLECTION, DIPTYQUE,  MAISON FRANCIS KURKDJIAN, THE HARMONIST, EX NIHILO, ексклюзивно у SANAHUNT LUXURY DEPARTMENT STORE.