Французька вишуканість, бунтарський характер, висока мода, вулична елегантність, субкультури, театр, живопис і музика — все це злилося у творчості Готьє в унікальний коктейль, що відображає дух часу.

Ще в 80-х і 90-х роках він створював образи, які досі залишаються актуальними та миттєво стають вірусними у соціальних мережах: «татуйовані» топи, «оголені» принти та інші оптичні ілюзії в його улюбленому стилі trompe-l'oeil, взуття на масивних шипованих платформах, різноманітні інтерпретації корсетів, бра-конуси. Він змусив усю індустрію переосмислити традиційну морську символіку у високій моді, зробивши морський стиль культовим, був одним із перших, хто активно почав запрошувати моделей різного віку, усіх розмірів та національностей на свої покази, та підривав традиційні уявлення про маскулінність та фемінність.

Важко назвати дизайнера, який має такий величезний вплив на сучасні тенденції, навіть не створюючи нових колекцій. Дизайнери старанно цитують досвідченого колегу: посилання на архіви Jean Paul Gaultier ми вже неодноразово бачили у Гленна Мартенса, Марін Серр, Джонатана Андерсона та Олів'є Рустена.

Заснований у 1976 році, Дім Jean Paul Gaultier є паризьким парадоксом, що поєднує в собі шок та шик. Дизайнер отримав репутацію "жахливого дитя" французької моди своїм сміливим кроєм та бунтарською позицією, які й досі надихають провокаційний та грайливий дух дому Gaultier.

Під керівництвом креативного директора Флоранс Тетьє сьогодні Дім Gaultier співпрацює з різними творчими особистостями, щоб знову переосмислити та інтерпретувати спадщину дому для нових поколінь, а також вшанувати творчість його засновника.

За п'ять десятиліть творчості архіви Jean Paul Gaultier перетворились на історичну спадщину моди, та стали каркасом Дому, який продовжує дотримуватись авангардного духу великого кутюр'є. Студія надихається іконічними силуетами, але не просто перевипускає їх, а трансформує ДНК бренду у новий і сучасний вигляд.

"Колекція TRES GAULTIER не відтворює культові моделі Gaultier, а, скоріше, пропонує сучасні інтерпретації архетипів Дому. Я хотіла підняти питання наших базових принципів та адаптувати їх до соціальних та естетичних мутацій, що відбулися з моменту їх створення," — каже креативний директор Jean Paul Gaultier.

У 1990 році Жан Поль Готьє створив знаменитий корсет Мадонни, який приніс йому світову славу. Переосмислений корсет трансформується у модульні елементи, використані у чорному жакеті або як мереживний акцент на задній частині рожевої атласної сукні. Сукню з відкритим ліфом і підтяжками, яку Мадонна одягла у 1992 році, було відтворено у вигляді принтів на сорочці та обтягуючій сукні. Сукню-пояс, створену в памʼять Фріди Кало у колекції Pret-à-Porter весна/літо 1998 року, було деконструйовано і перетворено в топ у готичному стилі з м'якої шкіри. "Сукня Белла", яку Белла Хадід одягла на останньому показі Haute Couture у 2020 році, також перетворюється в інший мотив у вигляді обтягуючої сукні. Кожна жінка, яка надихнула Готьє, не тільки підтримувала, але й втілювала його унікальний модний погляд, який одночасно вічний і актуальний.

Денім стає основним елементом колекції TRES GAULTIER. Символізуючи адаптивний гардероб без прив'язки до гендеру, денім переосмислюється у стилі верхнього одягу. Ансамбль, одягнений Летицією Каста на її першому показі Jean Paul Gaultier у 1993 році, перетворюється у джинсовий лук вільного крою, створений у стилі petit-grand.

Денім, відсилання до матроської уніформи через оригінальний морський узор у смужку, принти у вигляді синіх квітів, мінімалістичні деталі пошиву та інші елементи культових образів, перероблені у нові форми, втілюють основні принципи Готьє у колекції.

Зірки та модні інфлюєнсери часто обирають одяг Готьє як спосіб самовираження. В образах із архівних та нових колекцій бренду часто можна побачити таких знаменитостей, як Белла Хадід, Ріанна, сімейство Кардаш'ян. При цьому стилісти обирають образи Jean Paul Gaultier не тільки для виходів на червоні доріжки, але й для повсякденних ансамблів своїх клієнтів, роблячи бренд актуальним як у сезон кінофестивалів та нагород, так і в повсякденному житті.

Велика спадщина Жана Поля Готьє продовжує впливати на світову моду, демонструючи, що справжнє мистецтво не знає часових рамок і залишається вічно актуальним. Будь-яка колекція, випущена з-під його руки або натхненна його роботами, гарантовано стає об'єктом уваги, продовжуючи жити і розвиватися з новими поколіннями дизайнерів і модників. Jean Paul Gaultier залишається не просто маркою, а живим символом модної революції, незавершеної творчої енергії і безмежного натхнення.